Saturday, August 6, 2011

posto-posto !!

As salam sumaaa..
annyeong haseyo !!!
entry kali neh aku nak share pasal POSTO-POSTO !!
haa, mesti korang teringat ceghita dolu-dolu kan?
bila posmen mai umah ja, mesti sebut posto-posto.
cam dalam ceghita Allahyarham P. Ramlee tuh. hehe!

aku taw ampa ramai yang lapar,
tambah plak lepaih blek terawih tadi kan?
aku nak ceghita pasal posto which mean surat!
bukan pasa pasta-pasta eh.
nanti ampa engat aku nak bagi resipi plak.
hahaha.


haa, surat nie la aku nak cita.
korang nampak tak tuh, URUSAN SERI PADUKA BAGINDA !!
weyh, surat dari agung taw. hahaha.
oke, aku tipu.
nie sebenarnya surat dari poly aku,
nak gitaw pasai tarikh konvo aku nanti.
tapi kebarangkalian tuk aku p konvo tuh nanti amatlah tipis.
sebab along aku keja, xda cuti. macam mana nak p.
xkan aku nak p sorang-sorang kan?
memang x la !!


 hah, dok melangut apa lgik,.
p la amik ketas ka, apa ka !
salin tuh alamat aku. 
nanti raya, ampa bloggerdian suma pakat antaq kad raya kat aku sorang satu naaa.
cehh, bajet cam aku artis lak kan? 
wahahahaha. ada aku kesah ??!
aku xkira, ampa mesti antaq kad raya kad aku gak.
MESTI !! *smbil hentak-hentak kaki!
jangan antaq rombongan meminang sudah.
jangan wat pasai woiii !!
nanti xpasai-pasai aku kena 'hawing' baek punya ngan along aku.
heheee~


Para graduannn  tuh oiiiii...!!
ceitt, ayat tuh pon nak kecoh kan?!
orang len konvo dua tiga kali rilek ja, aku lak kalut noh ! haha.
ampa baca lah, aku malaih nak cita.


haaa, nie plak surat confirm keja aku.
aku engat aku da konfom da keja, rupanya belom lagik. haha.
nasib baek x p carik keja len. 
yang aku tensen sikit tuh, NAMA aku salah eja oit ! aiyyyaaaa.
tapi, yang terkejutnya tuh, aku naek pangkat woiiii !!
Aku dapat surat nie 4 Ramadhan !!
kira rezeki bulan posa la kan?
ALHAMDULILLAH!
skunk aku keja admin assistant, tapi start bulan 9 nie, 
aku jadik Personal Assistant.
(PA) tuh ! nasib baek la bos aku pompuan. 
tapi, cerewetnya Ya Allah, hanya Allah ja yang taw.
tapi bagos la pompuan kan ?!
kalo laki, jenuh berjawab ngan mak aku kalo kena p mana-mana ngan bos! teringin neh! haha.
tapi, apa perasaan bila ada skandal ngan bos eh?
wahhhh !! kemain hang salwa !
hahaha.
rilekla der, aku single maaa... hikhikhik~

haa, nie aku zoom sket ! kowt-kowt ampa suma xnampak! hehe.


gaji ??! nih, nampak x. wahahaha.
syukran jazilan! rezeki ramadhan ! aminnn~
** aipp, diam-diam suda eh gaji aku tuh. 
sapa baca ja taw ! hee.

okelah, nanti esok aku engat nak update lgik.
kalo aku engat, aku updates eh! ;)
coz aku plan nak wat laksa sok tuk berbuka posa.
kalo ada masa, aku updates lagik yea. :)

erkkk !! comeyhkan? *PASAN !!
abaikan. hee!


As salammm..
adiossaaa_

2 comments:

Miss Are-In Rafaaeell said...

wah ! mantop wa, dh dpt keje. boleh bg duit raya kt ain la. tahniah kawan ! yeay ! dh boleh komen2. hehe. :D

Khairun Salwa said...

hahaha. mantop la sgt.
hutang keliling keling ! haha.
thanx ain! :)