Monday, August 8, 2011

link ?! Linkin' park kah?!





As salam sumaa...!!
anneyeong haseyo oppa, unnie, noona, & chin gu ya sekalian.. hehe!

rinih entry yang pendek je kot sebab aku just nak gitaw cara-cara nak link post kita ke belog seseorang atau kepada link sesuatu. hehe~ :)
mesti korang agak tension kan?
baca heading cam aku nak cita pasal linkin' park lak an? sorry la der.
chek tak minat linkin' park. Kim hyun joong ja chek minat. haha!

okeh, aku taw ramai yang da tawu macam mana nak wat kan?
tapi, yang neh aku nak ajar pada sapa yang tak taw yea adik , abg, kakak manis suma. yang da taw, tapi tak mau ajar,  dok dendiam bleh?! hehe.
aku tak marah aihh, sayang lagi ada. haha!
bukan apa, aku wat sebab ramai peminat orang yang dok tanya macam nak buh link belog orang len, or link something kat belog kita. 
haaaa, tu yang aku nak gitaw neh.
ceiittt, ramai plak, padahal sorang je pon! haha.


oke, cara nak link ke belog seseorang tuh senang jek.
first, korang kena klik "LINK" kat atas tuh.












kemudian, benatang benda alah neh akan kuar cam nie.


haa, korang COPY LA, TEH kew apa-apa link yang korang nak ke kotak tuh.
kotak yang mana satu? yang tulis "to what URL should this link go?".
korang paste la link yang da dicopy kat kotak tuh. 
lepas tuh, die akan jadik cam nie.

nampak tak? aku ada paste satu link yang aku nak kat kotak tuh.
tapi, nanti bila korang da paste link yang korang nak kat kotak tuh.
ada lagi satu kotak akan kuar link yang di'paste'kan bersama.
iaitu, kat kotak "text to display".  die pon akan kuar link yang sama macam kat kotak "to what URL blaa...bla..blaaa..." tue
so, senang ja. korang boleh delete link dalam kotak "text to display" tuh.
dan korang boleh gantikan dengan apa-apa petunjuk yang senang tuk orang lain paham. nak lagi senang, buh ja "KLIK DISINI".

haaa, macam yang aku wat nie, aku buh nama belog or link yang aku nak hubungkan tuh.  kat kotak "text to display" aku tulis len, 
dan kat kotak "to what blaa...blaaa..blaa.." tu aku paste kan link yang aku nak.
kemudian, klik OK !
then,, taraaaaa.....
dia akan kuar macam nie kat wall post korang suma.
nampak tak yang wane purple tuh.
hehe. I like purple yaw! 
tapi, jangan memandai-mandai nak tukar kale p buh wane pink plak ka, biru ka, hijau ka or kale len. dia memang semulajadi kale tuh oke.

so, semoga korang suma paham entry neh yea.
kalo xpaham, korang ulang-ulang la baca sampai paham.
kalo nak wat-wat paham pon bleh gak! haha.
till then, selamat mencuba dan beramal...!!

as salam.
adiossa__

2 comments:

Miss Are-In Rafaaeell said...

waaaa.. sekali lgi terharu biru. hehe. yaey! dah tau ! boleh la cek bt entry sekarang jugak. hehe. :)

Khairun Salwa said...

oit !! gila cepat komen. haha!
oke2, selamat berjaya yea yunk! :)