Monday, August 29, 2011

Merdeka Raya.

As salam...
Holaaa..
anneyeong haseyo chingu ya..!!


wahh, nie kira entry last month la.
last tuk bulan ni.
yela, lusa da masuk 1 setember kowt !
haa, jgn dok wat tataw lak.
aku luku gak nanti kang. haha!


tapi, entry kali neh just bese-bese jek.
entry raya dan merdeka.


1st skali, aku nak wish, 
"SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN MALAYSIA"
yang ke berapa? hahhhh !!
yang ke - 54 laa. same umo ayah aku. haha!
so, Selamat Hari Merdeka. :)





2nd, it all about raya.
saja la aku nak share pasal persiapan raya aku.
persiapan raya korang macam ne ?
aku nyer bese-bese jek.
baju raya sepuloh pasang ! haha.
OKE, TIPU.
dua pasang jek. yang len. tak da. hihi~


tapi, banyak gak ar benda yang aku da beli.
pertama ialah., jeng! jeng !


hah, eyeshadow nie aku beli time sale kat elianto.
murah beb. 3 pack kecik nie 5hinggit. murah kan?!
skali -skala beli. benda nie kalo aku guna, memang tahan la sampai berbulan-bulan.
coz aku jarang make up. sekali kuar g jenjalan bawu make up.
tu pon, sikit-sikit jek. hee~


dan aku akan bercuti selama seminggu.
lama kot. biaq la~ boss aku kasi. hihii !
lagi satu, boss aku nie baek woo.
ritu lepas dia balik dari outstation ke thailand.
balik jek, dia belikan aku blouse. Blouse raya katanyiaaa..
tapi, sayang nya, aku tak muat.
bukan tak muat sebab kecik,.
tapi tak muat sebab BESAQ kowt.
at last, aku kasi kat mak aku jek.
wat baju raya. haha!


baek kan boss aku.
ada lagi, last day keja ritu.
hari sabtu. sebelum balik, dia kasi plak hamper raya kat aku.
staff melayu yang keje just 3 orang jek.
so, takda hal la dia nak kasi hamper pon kan. hihiihiii~
just, angpau or bonus jek takda. haha!
takpe la, nie pun da cukup syukur. amin.
semoga murah rezeki boz aku.
nanti boleh bagi lagik. haha!
nie spesel sket sebab hamper nie aku beli sendiri tuk diri sendiri.
yela, mana aku taw hamper nie tuk staff. 
or senang cakap tuk aku. bos aku just kasi wet, 
dia suh aku pegi beli hamper tuk customer.
aku engatkan betul la tuk customer.
last-last tuk aku dan member keja yang melayu gak. haha!
terkena aku ! kalo aku taw, aku beli yang cantik-cantik punya. haha~


kalo cakap pasal kuih raya plak.
tahon nie mak aku pecah rekod kot.
mak aku tak wat langsung kuih raya. haha.
just aku beli kat kawan baik aku 2 jenis kuih.
iaitu kuih tart nenas ngan almond london.
kuih nie memang aku tak penah wat.
tiap-tiap tahon beli jek kat Siti Nurain. hihii~
then, ritu aku pegi la beli 2 jenis lagi kuih raya.
pastu, aku rajin sket,
aku wat la kuih cornflakes kacang,. 
so, total kuih yang aku tahon nie 5jenis ja. hee~


hah, rinie aku pegi shopping sket.
plan nak beli kasut raya ngan tudung raya.
sekali la pegi amik baju raya yang da siap jahit.
tapi, yang tak beshnyiaa.
baju raya aku besar skit kot.
mengelebeh ja. mak aku cakap aku nampak gemok.
huwaaaaa.......!!
lusa nak raya da. 
mana sempat nak antar balik pegi alter. huhuuu~
then, tudung raya pun tak jumpa.
aku nak beli tudung bawal or tudung bese 4 segi tuh.
tapi, masalahnyiaaa. sekarang orang jarang da nak jual tudung jenis tu.
susah sangat nak jumpa.
kezen aku suh beli je shawl.
tak nak aku. shawl aku kureng sket.
aku lagi suka tudung besek. hohooo.
so, yang tu tak jumpa.


kesimpulannyiaa, raya aku tahon nie agak mencabar gak la.
tapi, aku anggap nie suma dugaan aku tuk raya kali nie.


apa-apa pun, aku nak wish...
"SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI"
"MAAF ZAHIR YEA"
**Zahir jek, batin lom lagik. haha!
so, dikesempatan nie, I just wanna to say.

aku mintak maaf bebanyak kalo sepanjang aku menulis blog nie, 
ada kata-kata atau gurauan yang menyinggung hati korang bloggerdian suma.
harap dimaafkanlah yea.
terima kasih jugak kerana sudi menjengah dan melawat belog buruk neh. :)


so, taknak da taip banyak-banyak.


SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI.
& SAENG IL CHUKKA HAMNIDA MALAYSIA.

I LOVE YOU MALAYSIA !!
AND I'M PROUB TO BE MALAYSIAN. :)


till then,
Adiossa___


jaripesan :: aku da maafkan korang, korang maaf kan aku x ?! hihii~
selamat hari raya & dan salam merdeka raya. :)


2 comments:

DyaSyiairu said...

Selamat hari raya n salam merdeka. hehe

khairun salwa comeyh! said...

selamat hari raya !! :)