Monday, February 20, 2012

.aku jadik judges weyh.

As salam..
anneyeong chin gu..
korang sehat x? xsehat, g makan ubat yea..
jangan malas-malas makan ubat.
jangan liat-liat nak mandi..
jangan curik-curik buang ubat..
haa... kan da kena bebel. haha!
nie misi bertauliah taw. 
misi yang kerjanya layan korea sahaja..


xda aih, kalo ampa xsehat. p makan sikit, makan ubat pastu tido.
jangan dok gatai2 berblog-walking lah ! on9 mukabuku lah !
jangan nak on9 tuwiter lah !
jangan dok wat papa, p tido ja.. paham! arassoo? hee.


aku? hehe. aku sehat wal-lepat-liat.
aku susah nak sakit, sebab aku kuat makan.
bagos makan banyak nie.
menyihatkan badan. 
dan menggemukkan badan. haha!


okelah, back to my topic. *ceeewaahhh!
entry kali nie simple je pon..
just nak gtaw yang aku terpilih tuk jadik judges.
jadi judges apa? 
haa.. jadi judges tuk satu activity Giveaway yang member aku wat.
member aku nie banyak duit, 
so dia xtaw nak wat apa ngan duit dia..
dia beli la barang2 apa2, pastu wat contest kat belog dia. 
so, wat la contest suh orang puji-puji belog dia. 
suh owang puji-puji dia, 
sapa pandai puji member aku nie dengan kreatifnya, 
dapatlah hadiah tu. hahahaha! 
* jaatkan aku? xla,. aku baek kot. dia ja suka buli aku.
tp betul la, member aku si TIQA PEMBULI nie wat contest tuh. hehe!
contest nie sebenarnya suh orang jawab soklan2..
soklan apa? ala, soklan yang yang si tiqa nie bagi kat belog dia laa..
bila da jawap soklan tu dengan kreatifnya, 
then anda kena la follow si tiqa nie,.
kalo x, camne nak taw result kan? ngee~
alaa... aku xreti la nak explen. 
ampa taw la nak join contest thru belog camna kan?
haa, macam ampa selalu ok wat tu la.. 


TAPI !! jangan ampa p join plak contest nie,.
sebab da tutup da penyertaan dia. rinie last day.
tuuuuuuuuuuu yang aku nak gtaw nie.
si tiqa nie pilih aku jadi judges tuk pilih pemenang contest tuh..
so, dalam ramai2 memang anak2 buah aku laa yang layak menang pon. haha!
xla, maksud aku.. si tiqa nie lantik 3 judges len lagi tuk sumbangkan idea, termasuklah aku.
so, kami setiap seorang diberikan 3 link,
kira bahagi tugas la.. kan banyak link yang join.
so, kami sama2 tolong tiqa pilih calon2 contest yang layak menang.. *suma layak sebenarnya, kira nak carik ' best of the best ' la.
berdasarkan syarat2 yang dah ditetapkan..
dan kebetulan, atas persetujuan bersama,
 link2 yang dibawah kendalian dan pilihan aku dipilih untuk menang. wahahahaha.. bangga gila! 
dahla first time jadik judges, terus pandai pilih pemenang. hahaa! *perasan.


dahla, kang aku tulis panjang2, 
si tiqa taknak kasi aku hadiah sebab jadi judges lak.
dia da janji nak kasi cincin silver dari Lazo Diamond kat aku. haha!
oke, aku tipu. Tiqa janji nak kasi choki2 kacang 10 pack je pon. hehe!
nanti kang, choki2 xdapat, cincin lazo diamond memang CONFIRM la xdapat. hahaha!


okelah. anneyeong hikaseyo chingu !  :)


till then, 
adiossa__

2 comments:

ღ CIK PELANGI ღ said...

kenapa kau buli aku?? aku xbanyak duit pun.. tue semua barang2 aku yang aku beli tapi xguna so sedekah la.. hua! salwa buli aku.. haha buekk!

Khairun Salwa said...

hahaha.. ala,, sje jekkk !! ko kan suke buli aku. skunk aku buli la balik. haha~ :p